Inställd träning i mars

Styrelsen har per omgående beslutat att ställa in alla träningar under mars månad för samtliga träningsgrupper.

Till att börja med vill vi säga att vi noggrant följer med i rapporteringen kring viruset och de uppdateringar som kommer från Folkhälsomyndigheten när det gäller rekommendationer på hur man kan begränsa smittspridningen. Vi har också en dialog med förbundet och andra föreningar för att bolla tankar med varandra.

WHO gick under gårdagen ut och klassade covid-19 utbrottet som en pandemi. Det innebär bland annat att man förväntar sig allmän spridning på alla kontinenter och att en stor andel av befolkningen så småningom kommer att gå igenom infektionen.

Stora delar av befolkningen kommer sannolikt att både få sjukdomen och tillfriskna från den vilket innebär att vi får en väldigt hög belastning på vår sjukvård om vi inte gemensamt kan bryta smittkedjorna. Det finns olika sätt att göra det på som att sköta sin handhygien och inte hosta eller nysa rakt ut eller i handen, men man kan också begränsa de sociala kontaktytorna.

Effekten av vår i sammanhanget lilla åtgärd kan man verkligen spekulera i, särskilt som skolorna samtidigt har öppet.

Då ska man tänka så här:

Spelar det någon livsviktig roll om jag eller mitt barn får träna taekwondo under mars månad?

Svaret är garanterat NEJ på den frågan och då är det inget att fundera på.

Vi kommer istället att titta på att förlänga terminen eller på annat sätt ta igen för förlorad tid genom att göra något roligt tillsammans.

Under tiden rekommenderar vi starkt att man stretchar för att kunna sparka ännu högre när vi kör igång igen.

Vänliga hälsningar

Haga Taekwondos styrelse