Inköp av dräkt / utrustning

Taekwondo är inte en utrustningskrävande sport; det enda som egentligen behövs är en dobok (dräkt) med vit krage godkänd för WT taekwondo samt arm-, ben- och tandskydd (suspensoar är valfritt tillval). Skydd behövs framför allt för de som ska träna kamp eller de som ska gradera till grönt bälte och uppåt. Klubben har västar och hjälmar för utlåning under träning.

OBS! Det finns 2 varianter på dräkter en är av typen skjorta med V-ringning man kryper in i och en är en öppen variant man knyter i sidan. Den senare är en poomsae dräkt som vanligtvis används på tävling och därför är av ett litet styvare material som kan vara varmare att träna i. Köp därför förslagsvis den V-ringade varianten.

Haga samarbetar med med följande företag för försäljning av utrustning:

  • Haga har en egen klubbshop på wayIIwin. Klicka på bilden ovan eller här för att komma till våra utvalda produkter. På dessa kläder och dräkter (ej poomsae) ingår det klubbtryck 
  • Vi har 20% rabatt på produkterna i klubbshoppen samt övrigt sortiment i deras webbshopp (erhålls genom att man lägger in rabattkoden i kassan)
  • Ange rabattkoden hagatkd20 i kassan för att få det rabatterade priset

Förslag på utrustning:
Mooto: MTX S2 White
Jcalicu, bensskydd
Jcalicu, armskydd
WAY, tandskydd transparent

Om man väljer att köpa dräkt/ utrustning på annat ställe så är det viktigt att det är en dräkt som är för WT (World Taekwondo). Om man vill tävla så behöver man även tänka på att köpa skydd som är godkända för tävling, se längre ner.

För tävling i kyorugi krävs även tillägg av suspensoar, handskar och daedo e-fotskydd gen 2. Storlek på dräkt köps efter hur lång personen är i cm.

Handskar
Suspensoar dam
Suspensoar herr

dobok

 

Haga TKD | WT Taekwondo | Göteborg |