En späckad helg

December är en späckad månad, så även på Haga Taekwondo.

Årets sista tävling var Svenska Mästerskapen som gick av stapeln i Västerås lördagen den 9 december. Haga ställde upp med 2 fighters i Kyorugi och 8 i Poomsae (Jesper dubblerade i bägge disciplinerna).

I Kyorugi kämpade Christoffer Hedenbjörk Senior -63 och Jesper de Jong Nordberg i Kadett -49. Christoffer förlorade i åttondelsfinal efter en jämn poängrik första rond 12-12. Tyvärr så tröt konditionen i de följande ronderna med en hedersam förlust som resultat. Jesper förlorade en jämn kvartsfinal med 9-7 som lika gärna kunde resulterat i vinst med lite flyt. Stort tack till Marko från Kumgang som coachade bägge våra kämpar

Konkurrensen i Poomsae har nog aldrig varit så tuff som nu så Hagas resultat var helt klart godkänt. Som vanligt måste jämnheten i vårt Poomsae team nämnas. Samtliga är med och kämpar om medaljerna när högsta nivån nås. I elitklassen hade vi samma ”femma” som i Svenska Cupen 3, d.v.s. Zaur Aslakhanov, Emma Sjöberg, Simon Gustafsson, Tilde Johansson och Jennifer Viljakainen. Facit den här gången blev något sämre än tidigare med 3 Brons som resultat.
Även i klassen för avancerade hade vi samma manskap som i Svenska Cupen 3, Rebecca de Jong Nordberg, Jesper de Jong Nordberg och Samuel Gustafsson. Resultatet här var t.o.m. bättre än tidigare, 2 Guld och 1 Silver med i bagaget hem är helt suveränt.
Precis som tidigare så lånade vi ut några av våra Poomsae spelare till andra lag för teamtävlingar: Zaur till Filipstad, Jennifer till Team Academy samt Emma och Rebecca till Poomsae Team Elite med 2 Guld och 2 Silver som facit.

Söndag 10 december var det dags för gradering av våra barn, Haga Tigers.
38 peppade barn med föräldrar gjorde en fantastisk insats och kan nu ta jullov med nya grader.
Joakim och Hamid, tillsammans med assistenter, tackar för en härlig hösttermin och ser fram emot våren.

Kommande helg är det dags för de vuxna och ungdomarna att graderas – lycka till alla!

Sedan blir det en välförtjänt julledighet innan vårterminen 2018 startar med nya utmaningar.