Tävlingssäsongen har startat!

Den 30 september hölls Svenska Cupen 1 i Borlänge, höstens första tävling.

Cupen startade med invägning av kampgänget på fredagskvällen och efter en tidig hotellfrukost lördag morgon var Hagas deltagare, 4 i Kyorugi och 6 i Poomsae på plats i Maserhallen, Borlänge. En supporterskara bestående av föräldrar var givetvis också på plats samt coach för kamplaget.

Återigen visade vi att Haga tillhör Sverigeeliten i Poomsae trots att konkurrensen aldrig varit så tuff som nu. De stora tävlingsgrupperna tyder glädjande nog på att intresset för Poomsae har ökat. Vi tog medalj i samtliga klasser som vi deltog i och glädjande nog fick alla våra tävlande med sig minst en medalj hem.

 

I elitklassen tävlade Simon Gustafsson, Emma Sjöberg och Tilde Johansson med 1 Guld och 3 Silver som resultat. Stort tack till Roger Milde från Yoksa TKD för grym coachning.

I klassen för avancerade tävlade Rebecca DeJong Nordberg, Samuel Gustafsson och Elin Andersson där alla tre slog sina personliga poängrekord! 2 Guld och 1 Silver blev facit.

Även här fanns det inget att klaga på gällande coachningen som Tilde, Simon och Emma skötte med den äran.

 

I Kyorugi hade våra fyra deltagare Viktor Olofsson, Linus Olofsson, Jesper de Jong Nordberg och Azad Inci ett tufft program med svår lottning i alla grupper.

Bra kämpat av alla fyra som i poängrika matcher inte nådde ända fram till seger. Närmast var Jesper i sin match där motståndaren fick poäng i slutsekunderna och kunde vinna med 1 ynka poängs marginal. Slutfacit blev en 5:e plats för alla fyra.

Helt klart går utvecklingen åt rätt håll och det lär inte dröja länge innan de är och nosar på pallplatser.

Utmärkt coachning av Henrik som hade ett hektiskt program där han coachade samtliga av våra fighters.

 

På söndagen 1 oktober var det Dalacupen. Haga representerades av Reber Inci som knep en silvermedalj – fantastiskt bra jobbat och vi hoppas på mer nybörjare framöver på tävlingarna.

 

Nu är tävlingshösten som sagt igång – Svenska Cupen 2 hålls redan 14 oktober i Hässleholm. Svenska Cupen 3 går av stapeln i slutet av november i Trelleborg och SM hålls i december i Västerås.

Den enda nybörjartävlingen i höst är Gripen Cup den 11 november för kyorugi. Vill du ställa upp där, prata genast med din instruktör!