Haga gjorde det igen!

I helgen var det Svenska Cupen 2 och Haga hade 8 tävlande på plats i Botkyrkahallen.

Arrangemanget var mycket bättre upplagt denna gång för kampen och Jesper gick sin första match redan strax efter 10.00. Fram till 25 sekunder före slutet ledde han med 2-0, men då plötsligt slog motståndaren till och fick in ett slag. Detta följdes av en en felbedömd spark och slutresultatet blev 2-4. Hela hans viktklass var klar strax efter kl 11.00 – så det var fart i kamphallen med både effektiva och följsamma domare, spelare, coacher och organisation. En stor eloge till arrangören!

I poomsaen gick första start ca kl 9.30 och även här var organisationen runt mattan som vanligt på topp med domare, spelare, coacher och publik som höll tider och en hög stämning. Tyvärr hade arrangören fått lägga mattan i en separat hall, som dessutom fungerade som uppvärmningsyta för kamparna. Detta ledde till att publiken för poomsaen inte hade ordentliga sittplatser och att vi missade helt vad som skedde inne i kamphallen. Det blev en avslagen stämning i en kal hall och inte den festliga stämning som en cup ska vara.

Detta till trots så presterade alla att skapa en fantastiskt spännande tävling. Poängskillnaderna var i vissa fall hårfin och skillnaden mellan medalj och ingen medalj kunde ligga på hundradelen.

Haga jobbade stenhårt och alla deltagare knep åtminstone en medalj, vissa flera. Vi börjar bli vana vid att få publicera bilder på medaljtyngda utövare, och den här gången är inget undantag. Stort grattis till Jennifer, Tilde, Samuel, Emma, Simon, Elin, Rebecca, Jesper och Zaur som förutom eminent coachning även tog en egen pokal.

Nu ser vi fram emot Svenska Cupen 3 där vi hoppas att arrangören mäktar med att ta tillvara krav och önskemål från både kyorugi och poomsae så att alla kan få upplevelsen av att alla timmar i träningslokalen lönar sig genom att få guldglans runt tävlingsarrangemangen!