Resedagbok från Poomsae VM i Taipei

2018-11-10

Vår VM trupp sätter sig på flyget mot Taipei. Hagas VM trupp består av Emma, Simon och Zaur som tävlande och Leif och Mathias som supporter. Vi kommer att få löpande information om vad som händer på plats så denna post kommer under veckan att växa med uppdaterad information från Taiwan.

2018-11-11

Emma och Simon på plats i Taipei.

2018-11-12

Då var vi här i Taipei! Otrolig stor stad med mycket liv! Första dagen innehöll inget annat en väntandes för incheckning av hotell, jetlag och sömn. Andra dagen idag, vaknade tidigt för frukost med laget från Stockholm/Malmötrakterna, tog en promenad runt hotellet och genom en park. Väntar nu på teammeeting på Grand hotell och för att sedan ha ett träningspass på hotellet innan vi drar ut och käkar mat.

På torsdag så smäller det!

Over and out!

/Zaur

Landslagssamling och träning idag. Träning på tisdag och onsdag. VM startar på torsdag med Simon upp som första Hagait. Zaur tävlar på fredag och Emma på lördag.

/Leif

2018-11-13

Idag har landslaget genomfört första träningen på tävlingsarenan, där många andra länder också tränat under dagen. Imorgon väntar ytterligare ett pass på arenan innan VM äntligen drar igång på torsdag.

/Simon

2018-11-15

Bilder från invigningen

Simon som var först ut av Sveriges tävlande hamnade i en tuff och jämn grupp. Tyvärr var inte marginalerna på rätt sida så det blev inget avancemang i en annars klart godkänd VM debut. Bra jobbat Simon!

Första tävlingsdagen avslutades med invigningsceremonin.
I morgon är det dags för Zaur att göra sin VM-debut. Vi håller tummarna?

/Leif

Livestreaming från VM

2018-11-16

Senaste nytt från Poomsae VM i Taipei??️!
Det var dags för Zaur att gå upp på mattan idag i klassen för ”Male Under 30” där single elimination gäller. Motståndare i första matchen var silvermedaljören från förra VM som var en aning starkare så det blev tyvärr inget avancemang trots en bra insats.
Sverige fick sin första medalj idag då Lotta Dahlqvist från Baekdusan tog hem ett fint Silver?

/Leif

2018-11-17

Emma placerade sig strax utanför semi efter en bra insats. Helt klart har alla våra 3 Hagaiter i VM gjort en helt godkänd insats i konkurrens med den yppersta världseliten. Finns en bit kvar för att nå toppen men det är bara att träna på?Sista tävlingsdagen idag och hemresa till kylan.

/Leif

2018-11-18

På väg hem till??