Medaljer även på Svenska cupen 3

Efter två framgångsrika cuper i Borlänge och Hässleholm var det nu i helgen dags för årets sista Svenska Cup i Trelleborg med Kyorugi 25:e och Poomsae 26 november.

I Kyorugi ställde vi upp med Gustav Sandstedt i Senior -87, Viktor Olofsson i Junior -68 samt Linus Olofsson och Jesper de Jong Nordberg i Kadett -49.

Bäst gick det för Jesper som knep en fin Bronsmedalj. För Gustav och Viktor slutade det med varsin hedersam 5:e plats. Linus blev tyvärr skadad i sin första match och fick bryta, förhoppningsvis är han fit for fight tills SM.

Våra fighters var som vanligt utmärkt coachade av Henrik Olofsson.

 

Efter framgångarna i Poomsae från de tidigare cuperna så hoppades vi givetvis att trenden skulle fortsätta även i cupen 3. Konkurrensen var nog den tuffaste hittills och vi lyckades glädjande nog nästan lika bra som tidigare. En del presterade bättre och några sämre än tidigare vilket visar vilken enorm jämnhet det är i vårt Poomsae Team.

 

I elitklassen tävlade Zaur Aslakhanov, Emma Sjöberg, Simon Gustafsson, Tilde Johansson och Jennifer Viljakainen med 1 Guld, 2 Silver och 1 Brons som resultat.

Dessutom fick Simon Gustafsson pris för bästa manliga Poomsae, mycket bra gjort i den hårda konkurrensen!

 

I klassen för avancerade tävlade Rebecca de Jong Nordberg, Jesper de Jong Nordberg och Samuel Gustafsson som starkt följde upp med 1 Guld och 2 Brons.

 

Utöver ovanstående så lånade vi ut några av våra Poomsae spelare till andra lag för teamtävlingar: Zaur till Filipstad, Jennifer till Team Academy samt Emma och Rebecca till Poomsae Team Elite med 2 Guld och 2 Silver som facit.

 

Nu hoppas vi att tävlingssäsongen 2017 avslutas på ett lika bra sätt i årets sista tävling som är Svenska Mästerskapen i Västerås 9 december.

Sen blir det en välförtjänt julledighet för våra duktiga Hagaiter!