Haga fortsätter att vara framgångsrika, nu i Svenska Cupen 2!

Efter succèn i Svenska Cupen 1 i Borlänge var det dags för Svenska Cupen 2 i Hässleholm den 14 oktober.

I Kyorugi ställde vi upp med samma 4 spelare som i SVC 1 och det som vi förutspådde efter den tävlingen var att inte skulle dröja länge innan vi är och nosar på pallplatser. Helt rätt, i SVC 2 lyckades både Viktor Olofsson och Jesper de Jong Nordberg knipa varsin bronsmedalj.

Linus Olofsson och Azad Inci fick varsin 5:e placering och forsätter utvecklingen i samma takt så har vi dom på pallen så småningom också. Vi ska inte heller glömma Henrik Olofsson som coachade våra spelare på föredömligt sätt – tusen tack!

 

I Poomsae hade vi 8 spelare och befäste vår ställning som en av de bästa klubbarna i Sverige genom att knipa priset som 3:e bästa klubb totalt. I elitklassen tävlade Zaur Aslakhanov, Emma Sjöberg, Simon Gustafsson, Tilde Johansson och Jennifer Viljakainen och det ”hyfsade” resultatet blev 2 Guld, 2 Silver och 1 Brons.

I klassen för avancerade tävlade Rebecca de Jong Nordberg, Samuel Gustafsson och Elin Andersson som galant följde upp vad våra ”elitare” gjorde och plockade hem 1 Guld, 1 Silver och 1 Brons. Rebecca deltog även i lag med Poomsae Team Elit med fina poäng och guldmedalj som belöning.

Totalt 12 spelare som lyckades att ta hem 10 medaljer varav 3 av den ädlaste valören är ett fantastiskt resultat. Grymt jobbat av hela teamet!

 

Nu ser vi fram emot Svenska Cupen 3 den 25-26 november i Trelleborg och sedan väntar SM i Västerås 9 december innan höstens tävlingssäsong är över.